marți, 28 octombrie 2008

Sa boschetarim bine!...


Cei mai tupeisti dintre boschetari is boschetarii romani!N-ai sa vezi un om pe toata Terra care sa itzi ceara cu mai multa inversunare 10 bani decat boschetarul roman!Pot ajunge la un momenta dat sa te apuce de picior stand in genunchi si strigand(DA SI MIE 10 BANI CA MOR DE FOAME!)!Ei cara de obicei cu ei toata mancarea pe care o au intr-o sacosa si "muncesc" ce "muncesc" pana cand li se face foame si vor sa manance!Se asaza apoi intr-un loc public si incep sa scoata painea,salamul,mustarul,sarea etc si incep sa haleasca cu o pofta de invidiat!Daca te opresti 3 secunde langa ei fiindca vrei sa itzi legi siretul sau stiu eu ce,au senzatia ca vrei sa le furi mancarea si "salariul" castigat pe merit!Incep sa tzipe,sa injure,la un moment dat chiar sa planga "PLEACA DE AIIIIIICI!LASA-MAAAA IN PACEEEE!"Mai au un pic si incep cu "CHIIIIEI SATANA!" ... Multi sunt invalizi in ceea ce priveste picioarele!Asta pana cand incepi sa ii injuri si te fugaresc tot orasul!Multi is perfect sanatosi dar n-au locuinta si prefera sa "munceasca" cersind deoarece in Romania castigi mai bine ca cersetor decat ca agent de paza,gardian sau portar!Multi is perfect sanatosi si au si o locuinta dar is mereu din cale afara de betzi si ... nush ... raman fara bani de combustibil!Cateodata tzi se face mila de ei si le dai ce ai de mancare la tine(cornul de la scoala,branza,o felie de cozonac etc.) ca mai apoi cand treci pe locul unde au stat sa gasesti o mare parte din bunatati pe jos ... Adica MOR DE FOAME!DA NU-MI PLACE COZONACU'! ... Eh ... Vorba lui Basescu' ... "Sa boschetarim bine!"

2 comentarii:

T1gRe spunea...

soo faza , iesim de la Moldova si mergem nui un pic si ajungem la hala , ne intalnim cu un coleg merem mai departe ,vedem o boschetaritza pe jos intinsa mormaind cva de genu :"te ia dreq de nu dai banU",noi ne uitam unu la altu si dupa necere colegu nostru 1 leu , scot eu rpd 1 leu si ii dau , babutza se uita la mine cu pofta de park ash fi fost un seif plin si deskis , si incepe sa zica :" da lui iai dat,Da' shi mie !"Eh..so tupeu..sai fi dat un shut un cur...neah ca murdaresc papucul.Bosketarii is mandria Romaniei,de ar fi o conferinta in europa de genu : "wee tre sa bombardam romania bah" altu : " Nu wa , de ce ,is cuminti baietii","Da?de aia in fiecare an apar pe strazile noastre peste 1000 de bosketari care ,dupa traditii si obiceiuri(Halirea salaamului in mijlocul strazii,si hainele Chic! de anotimpul iernii pe timp de vara),dai la dreq",.."mare dreptate ai wa .. Alo nenea general , adu rachetele".Deci ne putem astepta la ceva de genul in viitorul apropiat.

lorismith spunea...

in toate tarile lumii exista aceasta categorie,unii le spun cersetori,altii persoane fara adapost,si mai des gasim termenul boschetar,la noi , la romani.daca deschidem subiectul larg, in fiecare zi putem sa facem o filantropica cu o gasca mare de ghe dinici coordonatorii serviciului care nu beneficiaza de vreo inscriere in nomenclatorul meseriilor practicate,fara impozite,taxe,etc.
asa ca, prieteni, depinde de corason
daca ai o belea sau un examen ceva, zici ma frate sa dau si eu de pomana, poate ma ajuta Cel de sus,sau daca esti bat ,chior de bat te apuca sentimentalismele si urgent duci mana la buzunar sa dai si la amaratul ala un ban de o paine.
deci asta tre sa analizam
fenomenul care il declanseaza in noi,pe ce fond ,in ce context.
clar sa fie de ei nu scapam,never.
bravo maestre! misto articolul